U Guči van prometa stavljeno više desetina kilograma namirnica životinjskog porekla

Bez autora
Aug 23 2010

Republička veterinarska inspekcija, Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u petak, 20. avgusta 2010. godine, u Guči izvršila vanrednu kontrolu prometa hrane životinjskog porekla. Tokom kontrole pregledano je 20 subjekata u poslovanju sa hranom životinjskog porekla. Nakon izvršenih službenih kontrola stavljeno je van prometa i poništeno više desetina kilograma namirnica životinjskog porekla, odnosno 20 kilograma svinjskog mesa, 30 kilograma jagnjećeg mesa, 44 kilograma dimljenih proizvoda od mesa, 3 kilograma sirovog svinjskog mesa i manja količina pečenja. Nepravilnosti su se odnosile na nepostojanje potrebne dokumentacije o poreklu mesa, nepostojanja žiga veterinarske inspekcije, neadekvatnog skladištenja, nepravilnog deklarisanja i kao takve ove namirnice su proglašene nebezbednim za upotrebu. Na analizu u Veterinarski Specijalistički Institut “Kraljevo” poslato je 14 uzoraka, a nakon dobijanja rezultata inspekcija će podneti odgovarajuće prijave u skladu sa Zakonom.

U Guči van prometa stavljeno više desetina kilograma namirnica životinjskog poreklaRepublička veterinarska inspekcija, Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je u petak, 20. avgusta 2010. godine, u Guči izvršila vanrednu kontrolu prometa hrane životinjskog porekla.

Tokom kontrole pregledano je 20 subjekata u poslovanju sa hranom životinjskog porekla.

Nakon izvršenih službenih kontrola stavljeno je van prometa i poništeno više desetina kilograma namirnica životinjskog porekla, odnosno 20 kilograma svinjskog mesa, 30 kilograma jagnjećeg mesa, 44 kilograma dimljenih proizvoda od mesa, 3 kilograma sirovog svinjskog mesa i manja količina pečenja.

Nepravilnosti su se odnosile na nepostojanje potrebne dokumentacije o poreklu mesa, nepostojanja žiga veterinarske inspekcije, neadekvatnog skladištenja, nepravilnog deklarisanja i kao takve ove namirnice su proglašene nebezbednim za upotrebu.

Na analizu u Veterinarski Specijalistički Institut “Kraljevo” poslato je 14 uzoraka, a nakon dobijanja rezultata inspekcija će podneti odgovarajuće prijave u skladu sa Zakonom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik